Naš početak

FB IMG 1591868854399Udruženje građana narodna kuhinja Optimisti počeli su sa radom krajem 2016. Godine gdje smo bili u najmu i svaki mjesec plaćali kiriju. U početku smo bili spremni za samo 70. korisnika koji bi redovno dobivali po jedan topli obrok. Uvjerili smo se u to da nije održivo jer iz dana u dan broj korisnika se povećavao i brzo smo stigli na 300. toplih obroka.

Zahvaljuci gradu Prijedoru i gospodinu Milenku Džakovicu koji je prepoznao naš rad i dodjelili nam poslovni prostor za naše potrebe. Objekat smo renovirali i doveli u funkciju gdje naši korisnici mogu da pojedu svoj topli obrok, popiju čaj ili kafu i da se druže.

U tom objektu smo napravili i prvo javno kupatilo za naše korisnike gdje mogu da se okupaju i održavaju ličnu higijenu. Na incijativu naših korisnika koji su u jako lošim životnim uslovima imali su jedan zahtjev gdje smo odmah uzeli u raznatranje. Njihova želja je bila veš mašina gdje bi mogli da operu svoju garderobu. U našem udruženju trenutno imamo zaposlene 3 kuharice i 5 volontera.

 Pogledajte par slika na našoj galeriji vezano za "Naš početak"

https://ugoptimisti.ba/index.php/galerija/event/galerija-slika/NaPoetak

Supported by Crypto.ba